Kritika: 88 perc (88 Minutes)

Elég nagy herce-hurca alakult ki a 88 perc bemutatása körül, hiszen az imdb tanúsága szerint Brazíliában már tavaly januárban, fél évvel később meg Nyugat-Európában megjelent a film DVD-n, ennek ellenére amerikában csak most mutatják be a mozikban, 10 nappal a magyarországi DVD megjelenés után. Nem túl gyakran találkozunk ilyen esettel. A színvonalból egyenesen következne, hogy a világon sehol ne kerüljön moziba a film, a forgalmazók azonban mégis bepróbálkoztak Amerikában.

Azért említettem a színvonalat, mert hát a 88 perc semmiképp sem mondható túl jó filmnek. A sztori a kb 15 perces bevezetés után realtime, a törvényszéki pszichológust alakító Jack Grammnek (Al Pacino) 88 perce van egy gyilkossági ügy felgöngyölítéséhez, ha a feladat nem sikerül neki, meg fog halni.

A történet tehát fantasztikus, eredeti, zseniális. Komolyra fordítva a szót, a 88 perc a 24 akciómentesebb, unalmasabb változata, pláne, hogy még ez a versenyfutás az idővel dolog enyhe Holtidő utánérzést is kelt. A sminkesek nagyon fiatalsora akarták venni Pacino figuráját (ezért is a fekete körszakáll, fekete haj), hogy a 40 évvel fiatalabb csajokkal való kalandjai mégiscsak hihetőbbek legyenek. A fiatalításnak köszönhetően a jobb arca szinte végig takarásban van egy marha nagy ránc eltakarása miatt. Az pedig, hogy Gramm jól csajozik annyiban nyilvánul meg, hogy folyamatosan taperolja a körültötté lévő nőket. A nőket, akik nincsenek is kevesen, hiszen Pacino mellett vagy 5-6 nő játsza a főbb szerepet.

Visszatérve a filmre, semmi újat nem ad, izgalom nuku, az egész végig olyan jellegtelen. A színészek teljesítik a kötelezőt, de semmi többet. Ez elsősorban Pacino miatt kár, hiszen ráférne már egy jó szerep, mert az elmúlt 10 évben nem mutatott túl sokat igazi tehetségéből. Pozitívumként annyit mondanék, hogy az átlagos történet - ha már izgalmas nem - azért annyira jó volt, hogy a kíváncsiságot fenntartsa az emberben, hogy akkor most mi is lesz a vége a filmnek?

A 88 perc tehát egy közepes thriller a valaha nagyszerű Al Pacinoval. Összességében egy 4/10-et lehet neki adni, szigorúan egyszer nézős film, de ha van hozzá hangulatod, vagy csak úgy bámulsz ki a fejedből, akár élvezheted is.

Ha tetszett a kritika és szereted a filmeket, feltétlen kövesd be Totál Plán nevű filmes YouTube csatornámat!

Ha pedig napi filmes érdekességre vágysz, Instagramon is megtalálsz!

Címkék: kritika, 4/10, 00s