SUPERHOT filmen, avagy a Gyilkos páros

mr-right01.jpg

Nem zavart túl sok vizet Amerikában a Mr. Right néven futó akció-komédia, sőt, egészen pontosan kemény egy hétig futott 35 vásznon 235 dolláros átlaggal. Pedig a Tökéletes hanggal már húzónévnek számító Oscar-jelölt Anna Kendrick mellett Sam Rockwell és Tim Roth is ismert arc Hollywoodban. Az irtózatos bukás és a közepes kritikák ellenére a héten jó pár hazai multiplex is műsorra tűzte a filmet, hiszen van benne lövöldözés, meg néhány poén is akad, ezt szeretni szokták a magyarok.

Sam Rockwell alakítja a film címszereplőjét, a bérgyilkos Mr. Rightot, aki kielégíthetetlen vágyat érez a gyilkolásra, ám korábbi erkölcstelen életével szemben most már jobbára a megbízóit teszi el láb alól. Villámgyors reflexeinek köszönhetően szinte legyőzhetetlen, olyan, mintha belassulna az idő körülötte, akár csak az egészen friss SUPERHOT című játékban.

Mr. Right sötét múltjából természetesen előkerül nemezise is, az akcentusát folyamatosan változtató Tim Roth személyében, valamint egy fiatal lány is feltűnik, aki friss szakítása után ismerkedik meg a furcsa főhőssel. Ennyiből azt hiszem ki is található a történet, amit a karakterek és a párbeszédek sem emelnek az átlagos szint fölé. Rockwell hozza a Hét pszichopatában már látott karaktert, ami szórakoztató kb. a film feléig. Kendrick közepesen irritáló 30 éves szinglit alakít, akinek azért akad pár jó beszólása.

És ez a maximum, amit a film mutat, hiszen az akciójelenetek egészen pocsékak, bár a korhatáros gyilkolászás valamennyire feledteti a rettenetes kamerázást és béna vágást. Ha véres vígjátékra vetemednétek egy ex-CIA-s gyilkológéppel a főszerepben, akkor inkább az American Ultrát nézzétek meg!

Ha tetszett a kritika és szereted a filmeket, feltétlen kövesd be Totál Plán nevű filmes YouTube csatornámat!

Ha pedig napi filmes érdekességre vágysz, Instagramon is megtalálsz!