Kaliforgia 1x01 - Pilot

Egy gyönyörű templomot láthatunk nagytotálban, miközben ismerős dallamok csendülnek fel. Egy Porsche halad a templom felé veztő egyetlen úton, amiből a napszemüveges David Duchovny száll ki, akinek egy cigaretta lóg a szájában. A napszemüveget leveszi, a cigit pedig a szenteltvízbe dobja, hiszen templomban dohányozni kicsit bunkó dolog lenne. Isten házában sehol senki, így az egykori Fox Mulder magabiztosan elindul a keresztrefeszített Jézus felé, akit szimplán nagyfiúnak szólít, és jelzi, hogy a reménytelen helyzete követeli meg ezt a reménytelen beszélgetést. 

Épp bemutatkozik, mikor előjön egy apáca - akiről a ruhája ellenére rögtön látszik, hogy jócsaj - és megszólítja: Helló Hank! Hank nem akarja fárasztani Isten feleségét a problémáival, de azért elmondja, hogy megrendült a hite, meg hogy nem tud írni, és hát tudnillik ő egy író, ami így elég nagy szívás. Az apáca teljesen átérzi szegény férfi helyzetét, ezért 20 Miatyánk és 30 Üdvözlégy helyett inkább felajánlja, hogy leszopja, hiszen attól biztosan jobban fogja érezni magát. Hank egy kicsit megdöbben az ajánlat hallatán, de az apáca észérve (miszerint saját magát nem tudná leszopni), és az a tény, hogy mégiscsak egy jócsaj, elég könnyen meggyőzik.

Ezek láttán Hank eléggé szerencsésnek mondhatja magát, hiszen az apáca helyett egy plébános vagy egy püspök is felajánlhatta volna a segítségét, de ilyen dolgok csak ritkán szerepelnek egy férfi fantáziájában. Ja, mert hát az elmúlt másfél percben csak Hank fantáziáját láthattuk. Mulder ügynök hirtelen felriad, egy ágyban fekszik, az egész álomból semmi sem volt igaz, kivéve a szopást, amit az álombeli apáca végez rajta a valóságban. Hank nem érti, hogy mire fel ez a kellemes reggeli ébresztés, amire a válasz: jó tett helyébe jót várj. Egy jóreggelt cigi közben a csaj elmondja, hogy a férje még sohasem tudta kielégíteni orálisan, és még a csiklóját sem találta meg. Amíg ezen poénkodnak, megérkezik a férj, így Hanknek menekülőre kell fognia a dolgot. Éppen beindítaná Porschéját, amikor a férfi eléáll egy baseballütővel a kezében. A férj 60 évesnek nevezi, mire Hank gyors felvilágosítást ad a csikló hollétéről. A Porsche jobb lámpája, illetve a nagy rohanásban elhagyott nadrágja bánja, de egy ekkora oltásért mindez nem nagy kár. Ezután ismét felcsendül a Jagger nevű filozófus által írt örök igazság: You Can't Always Get What You Want.

Hank a lányához, Beccához siet, aki kissé darkosan néz ki, köszönhetően a brutális frufrujának. Ugyanitt ismerjük meg a kb. 12-13 éves kislány édesanyját is, akit Karennek hívnak, és kurvára úgy néz ki, mint Meryl Streep fiatalon. Annyit azért megtudunk, hogy Becca anyja és apja már nincsenek együtt, ennek ellenére Hank bepróbálkozik egy csókkal, ami természetesen bukó lesz. Újabb vágás, Hank lakásán vagyunk, ahol Becca rátalál egy meztelen nőre, akinek abnormális módon nincs szőr a vagináján. Ki érti ezt? Ha már a nő ott van a lakásán, főhősünk gyorsan szakít is vele, mire a csaj elküldi a picsába, akiről mellesleg kiderül, hogy a Hank könyvéből készült ótvar film rendezőjének a felesége. Mulder tehát bosszúból dugott. Ezek a rohadt férfiak.

Lassan vége a napnak, Karen is megérkezett, hogy hazavigye kislányát, ám előtte beszélnie kell az exével, hogy akkor most mi volt ez a meztelen csaj a hálószobában. Karen rögtön bekeményít, hogy elveszi Hank láthatási jogát, és egyébként is milyen ember az, aki saját magára keres rá a google-n, szóval a kurva anyját. Gyorsan kiderül, hogy a nőnek van egy pasija, akit Billnek hívnak, és ő az, akivel megcsalta egykori szerelmét. Ezek után Hank előadja, hogy mennyire szar állapotban van, és hogy szüksége van Karenre, mindezt azzal nyomatékosítja, hogy megpróbálja lekapni, immár másodszorra. Erre a nagy Ő közli, hogy bizony férjhez fog menni, és a boldog vőlegény nem más, mint Bill. Elég nagy gebasz.

Másnap Hank moziba indul, a film címe: Őrült kis szerelem, a két főszereplő pedig Tom és Katie. Lehet tippelni, hogy mik a vezetéknevek. A fantasztikusnak ígérkező filmet senki nem tudja élvezni, hiszen a Hank előtt ülő csávó nagyon menő, így megengedheti magának, hogy film közben ordítva telefonálhasson a csajával. Na az ilyet tényleg falhoz kéne állítani, vagy legalábbis azt csinálni vele, amit Hank: elvenni a telefonját és a falhoz dobni, aztán pedig szétverni a fejét. A film leáll, a közönség tapsol, ahogy azt kell.

Tagadhatatlan, hogy Hanknek van egója, hiszen hazafelé menet beugrik egy könyvesboltba, ahol csak nem, hát persze, hogy a saját könyvét lapozza fel, aminek a címe: Isten utál minket. És igen, ebből készült az Őrült kis szerelem. Hmm, mindenesetre elég érdekes. Ismét feltűnik egy jó nő (ha jól számolom a negyedik), éppen Hank könyvét olvassa, és kikezd az íróval, akinek egy mosolynál nem is kell több, rögtön udaül a csaj mellé. A csaj erre értetlen arcot vág, hogy most akkor mi a faszért ült ide az a csávó, akinek akkora az egója, hogy eljön egy könyvesboltba a saját könyvét olvasni, de azért ösztönzésképpen megfogja a férfi combját. Ahogy Hank, úgy mi sem értjük, hogy akkor most mit is akar tulajdonképpen, de stílusa az, meg kell hagyni, van. A flörtölés végén Mia (merthogy ez a neve a lánynak) kijelenti, hogy biztosan nem fog a híres íróval lefeküdni. A következő jelenetben ennek ellenére már Hanken lovagol, és mikor éppen elélvezne behúz neki egy nagyot. Ezután ismételten behúz egyet, majd elsiet. Na most Mia őrült? Vagy Los Angelesben mindenki ilyen?

Hank és Karen ismét együtt, ám nem édeskettesben, hanem egyetlen kislányuk tanárnőjével, aki arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy Becca bizony már kamasz, és mint minden serdülőkorban lévő, kifejezetten érdeklődik az ellenkező nem iránt. Beccánál mindez úgy nyilvánul meg, hogy fogdossa a fiúkat. Ja csak ennyi? OK.

Este van, egy bárban vagyunk, ahol újabb szereplőt ismerhetünk meg, méghozzá Charlie Runkle-t, aki Hank legjobb barátja, és ügynöke is egyben. Charlie elmondja, hogy kapott egy ajánlatot a HELL.A megazintól, akik azt kérik, hogy Hank blogoljon nekik. Hanknek kurvára nem tetszik az ötlet, inkább megölné magát, semhogy blogolni kezdjen. Mert hát blogolni szívás. A téma itt abba is marad, Charlie sem erőlteti. Hank elmondja az apácás álmát, amit ügynöke úgy értelmez, hogy hősünk vonzódik az elérhetetlen nőkhöz, éppen ezért egy normális lány kell neki, aki itt van 10 méterre, ugyanis Charlie rendezett egy vakrandit barátjának. Hank ennek nem örül túlzottan, ezért gyorsan kiosztja a csajt, hogy végre egyedül maradhasson. Épphogy elkezdené élvezni a magányt, ám meglát egy jócsajt, aki félreérthetelenül mosolyog rá, és hát a férfiúi kötelezettséget teljesítenie kell.

Miközben a csaj lovagol, Hank azt hiszi, hogy újra be fognak neki húzni. Ez a Mia tényleg nagy hatással volt rá. A feketehajú csaj megkéri aktuális partnerét, hogy mocskolja be, ám mielőtt ezt megtenné, csöng a telefon, amit Hank azonnal felvesz. A csaj értetlenkedik, hogy mi a fasz, őt eddig mindenki azonnal bemocskolta, akit megkért rá. Lehet, hogy íróval még nem volt dolga. Hank bemocskolatlanul hagyja szegény lányt, és elhúz Karenért, akivel közösen mennek tovább, hogy megkeressék Beccát, aki valamilyen buliban van Bill lányával, és biztos drogozni fog, meg szexelni meg ilyenek.

A szülők feltevése nem is volt alaptalan, a kislány éppen füvezésre készült, ám még időben érkeztek. Hank a klasszikus módszert alkalmazza, vállára kapja lányát és elhúznak a helyről. Szegény apuka, próbálja megóvni szeme fényét, és mi a köszönet: utállak. Szép. Karen azért behívja Hanket, aki ismét próbálkozik, megnevetteti szerelmét, elmondja, hogy szüksége van rá. Karen persze hagyja magát, tetszik neki, hogy egy férfi szenved miatta. Ezek a rohadt nők. Hank egész jól csinálja, már épp Karen kezét fogja, amikor hirtelen felpattan. A felpattanás oka az, hogy a házba bejött Mia, aki szex közben behúzott Hanknek, és kiderül róla, hogy nem véletlenül van ott, ahol, hiszen ő Bill 16 éves lánya. Aztakurva. Igen-igen, előbb gondolkozni kellett volna Mr. Moody, csak utána farkalni. Mia nem árulja el Karennek a megrontás(?) tényét, inkább úgy tesz, mint aki csak a könyve hátulján lévő fotóról ismeri az írót.

Hank minél hamarabb lelép, és elkezd nosztalgiázni, hogy milyen jó volt régen, amikor még együtt volt a család: Karen, Becca és ő. Már-már elmorzsol egy könnycseppet, de inkább leül a laptopja elé, hátha ír valamit, és attól minden jobb lesz. Ám csak négy betűt tud kipréselni magából, de abban a négy betűben minden benne van: Fuck.

Címkék: sorozat, egyéb