Szex, szex, szex - erről szól az Igazság ára

Tegnap volt az Amerikában Moment of Truth néven futó hazugságvizsgálós realitynek az első adása. Nem láttam még a tengeren túli változatot, de azt anélkül is meg tudom állpítani, hogy a műsor a TV2 tolmácsolásában nem működik. A műsorba alapból csak idióták jelentkeznek (most őszintén, ki az a hülye, aki önszántából világgákürtöli a magára, családjára és barátaira vonatkozó személyes dolgait), ennek ellenére ki lehetett volna hozni egy izgalmas, feszültséggel teli 40 percet. A TV2 a komolyabb kérdések helyett azonban a dugás-pornó-önkielégítés-megcsalás vonalat választotta. Nem meglepő tehát, ha sokaknak a Mónika-show jut az eszébe az Igazság áráról.

A játék lényege röviden az, hogy a kiválasztott játékost előzetesen poligráfra kötik, és 50 kérdést tesznek fel neki, egy szakértő megállapítja, hogy valószínűsíthetően mikor adott hamis választ a delikvens. A készítők ebből az 50 kérdésből választanak ki 21-et. Hat szakasza van a játéknak, először hat kérdést kell megválaszolni 100 ezer Ft-ért, majd 5-öt 500 ezerért, 4-et 1, 3-at 3, 2-őt asszem 5 millióért, és végül 1-et 20 milláért. Fix nyeremény csak a szakaszok határán van, ha a játékos már belekezd egy új kérdéscsoportba, nem állhat meg, mert akkor nem visz haza semmit. Ha hazudik, bukja az egész addigi nyereményét.

Az első játékos Renáta volt, aki 22 éves filozófia-vallás szakos egyetemi hallgató, életmódját teintve pedig egy hamisítatlan gruppie (meg lehet tekinteni az iwiw-en). Ennek megfelelően a kérdések 100%-a a külséjére és a szexre vonatkozott. Először megkérdezték, hogy minden zenésszel le szokott-e feküdni (WTF?), majd hogy csinálta-e már egyszerre több férfival, és végül, fizettek-e valaha neki szexért. Az utolsó kérdésre a válasz persze nemleges volt, ami hamisnak bizonyult. A csaj rögtön magyarázkodott, elsírta magát, a rendezők erre spotlighttal elkezdték követni (muhaha), barát értetlen fejet vágott, apuka meg csak ült hogy akkor most mi a fasz? A csajt semmennyire nem lehetett sajnálni, ahogy becsukott szemmel önelégülten beszélt, valami kibaszott irritáló volt. A műsor első fele tehát rettenetes volt, mondjuk ez nagyban köszönhető Jakupcseknek is, aki egy teljesen idióta ruhában félig ült, félig a széknek támaszkodott. Egyszerűen nem illik bele a játékba, ide egy gecibb ember kell, inkább egy férfi.

Az első 25 perc egyáltalán nem volt szórakoztató, azon kívül, hogy mindenki elmondthatta otthon a tv előtt, hogy mekkora egy ribanc a csaj, semmi nem történt. A második játékos, a 62 éves Klárika már sokkal normálisabb volt, annak ellenére, hogy neki is végig szexes kérdéseket tettek fel (nézett-e már pornót, önkielégített-e már, dugott-e a fiánál fiatalabb férfivel), szerintem egész jól vágta ki magát. Mondjuk azért rajta nevettem, és nem vele, de legalább vicces volt. A műsort azonban nem Klárika, hanem édesanyja, szintén Klárika mentette meg, aki kurvára viccesen nevetett, végig hatalmas arc volt.

Nem hiszem, hogy a jövőben túl sok Klárika kaliberű játékossal fogunk találkozni, a készítők szerintem inkább megmaradnak a fiatal, félértelmiségi yuppie-pina vonalon, hogy a nézők hatalmas egyéni drámákat láthassanak, hogy akkor most ki csalt meg kit és hányszor? Még adok egy esélyt az Igazság árának, főleg mert kíváncsi vagyok, hogy férfinek milyen kérdéseket fognak feltenni. De ha továbbra is hasonló színvonalon marad a játék (ami azért elég valószínű), inkább hagyom a francba, helyette majd a 4-es 6-oson vagy a metrón fogok a yuppiekon szórakozni.

Címkék: vélemény, tv