South Park 12. évad 1. rész

A South Parkkal kapcsolatban két örök kérdés van,: az egyik, hogy a sorozat eleje, közepe, vagy vége a legjobb, a másik,  hogy szinkronnal vagy anélkül az igazi? Nekem nincs különösebben kedvenc évadom, függetlenül attól, hogy régi részt nézek HBO szinkronnal, vagy újat eredetiben (mivel a 9. évadtól kezdve a szinkron rettenetes) elég jól el tudok szórakozni. A sorozat ugye folyamatosan változik, ennek ellenére szerintem a színvonal nem különösebben ingadozik. Ez egészen a 11. évadig volt igaz, ott valahogy elég sok gyenge rész és erőltetett paródia készült el (mondjuk az Élő hajléktalanok éjszakája nagyon jó volt). Szentségtörő módon nekem az Imaginationland sem jött be különösebben. Reménykedtem, hogy a 12. évad első része kellően ütős lesz, de sajnos csalódnom kellett. Végignézve az évadnyitók listáját, ki lehet jelenteni, hogy talán ez az eddigi legrosszabb első rész.

A sztori röviden annyi, hogy Cartmant mandulaműtét közben véletlenül megfertőzik a HIV vírussal, aki ettől (érthető módon) teljesen kiborul. A környezetében élő emberek persze nagyon sajnálják, kivéve Kyle-t, aki csak röhögni tud az egészen, és ezzel alá is írja saját végrendeletét.

Az epizódban tehát az Aids kerül előtérbe, és vannak kifejezetten jó poénok (pl. az Aids milyen retro, mert most a rák a trendi, meg Kyle és Cartman szokásos ellentéte), ennek ellenére valahogy összeszedetlennek éreztem a történetet. Ha jobban kidolgozzák az ötletet simán kijöhetett volna egy duplarész, és akkor nem kellett volna az utolsó 2 percbe sűríteni a lezárást. Mondom, valahogy nem volt olyan kerek a történet, ahogy az a legtöbb résznél szokott lenni. Ha egy átlagos South Park epizód 7/10, akkor ez legyen 4/10. A sorozat következő epizódja szerdán jön ki, remélem az jobb lesz.

Címkék: vélemény, sorozat