Kritika: Horton

Rövid leszek, mert nem érdemel túl sok szót ez az animációs film - semmivel nem emelkedik ki társai közül.
 
 
Sztori: Horton, az elefánt (aki az állatkölykök tanára is) egy szöszön élőlényeket fedez fel, ezt a gonosz kengurumama rossz szemmel nézi (mecsoda bűnös tanokat terjeszt szegény gyerekeknek - apró élőlények egy szöszön, pfuj), aki - megtámogatva a majmok seregével és egy keselyűvel - komoly haderőt állít a jó Horton útjába, a szöszt megsemmisítendő.
 
 
Ami jó volt: Először is: a mesetörténelem úttörője a film - gyermekek generációi nőttek fel anélkül, hogy egy gonosz kenguruval találkoztak volna, na ennek ezennel végre vége, így akinek elege van abból, hogy csemetéje Ausztráliába akar menni kengurugolni, csak nézze meg vele a filmet és a cuki erszényesből gaz diktátor lesz.
Ezen kívül egy-két igazán vicces jelenet is előfordul (a mangák stílusparódiáját adó rajzfilmes betét fergeteges), és többnyire a karaktereket is jól elkapták (a gonosz keselyű egyszerűen imádnivaló).
A szinkron (talán mondhatom: a szokott módon) szinte tökéletes - igaz pont Horton hangja (Jim Carrey alias Kerekes József) tűnt nekem néha kicsit oda nem illőnek (ezzel egyáltalán nem Kerekest akarom lehúzni, csak fura a hangja egy elefánthoz), de még így sem zavaró.
 
 
 
Ami kevésbé: Túl elefántcentrikus volt a sztori, Horton szinte végig a képen volt, amikor meg nem, akkor a szöszlakók beszéltek róla, pedig a legjobb karakterek szerintem épp az erdőlakók voltak, akik alig szerepeltek (Horton legjobb barátjának is csak epizódszerepei vannak: mindig ő szól, ha veszély van).
Sajnos kicsit kevés volt a jó poén, és túl sok a nevelő célzat (szeretet, tolerancia, stb.), valamint a kengurut sikerült olyan gonosznak ábrázolni, hogy a végső összeborulás során is végig az járt a fejemben, hogy ezt le kéne lőni... És nem értem, hogy miért kellett a szöszlakók népét Kiknek nevezni - angolul sem hangozhat túl jól, magyarul meg kifejezetten idegesítő, ráadásul nem tűntek rokonainak a Grincs-féle Kiknek...
 
 
Ítélet: 6/10
A kicsik nagyon fogják imádni ezt is, a nagyobbak kicsit kevesebb humort, kikacsintát kapnak, mint a hasonló filmekben, de unatkozni azért nem fognak - ez is olyan film, ami után vidáman állhat fel az ember, de másnapra már elfelejti.
Címkék: kritika, animáció, 6/10, 00s