Kritika: Zoolander

Ben Stillert az utóbbi időben igencsak felkapták, egy csomó filmben vállalt kisebb-nagyobb szerepet, nem csoda hát, ha elég sok embernek elege lett belőle. Azt elismerem, hogy nagy dózisban tényleg idegesítő tud lenni, de módjával fogyasztva egy nagyon vicces figura. Tipikus vígjátékhős, szerintem a jobbik fajtából. Stiller elsősorban romantikus komédiákban szokott szerepelni, de néha összehoz egy-egy agymenést, ami teljesen eltér a megszokott szerepeitől. Ilyen például a Kábelbarát vagy a Zoolander.

A film a modellszakmát figurázza ki a legfelkapottabb férfi modellen, Derek Zoolanderen (Stiller) keresztül. Zoolander a férfi, a modell, a tökéletesség, a Kék acél nézés koronázatlan királya. Ám mint minden karrier, az övé is túljutott a csúcson. Az igazi sztár már nem ő, hanem a fiatal, szőke Hansel (Owen Wilson). A visszavonulás szélén álló Zoolander azonban kap egy utolsó ajánlatot a divattervező Mugatutól (Will Ferrell), aki titokban vele akarja megöletni a gyerekmunka eltörlését támogató maláj miniszterelnököt.

Sztárparádé, karikatúra, marha vicces arcok: ezek jellemzik a Zoolandert. Stiller, Will Ferrellhez hasonlóan egy olyan ember bőrébe bújt, aki teljesen ellentétes saját jellemével. Mondjuk ez az egész színészgárdáról elmondható, hiszen mindenki egy végletetkig eltúlzott karaktert személyesít meg. A színészak zseniálisak, iszonyat sok sztárvendég (itt az egész lista az imdb-ről) szerepel, illetve cameózik a 90 perces játékidő alatt. A történet teljesen kiszámítható, azonban akkora marhaság, hogy már jó. Stiller nagyon jól parodizálja a modellszakmát, miszerint a divattervezők kiszipolyozzák az embereket, mindenkit lenéznek, a modellek pedig gyönyörűek és ostobák.

A film tehát a hülyeségre épül, így inkább nem is ragozom tovább a dolgot, nekem nagyon bejött, amit láttam: másfél óra hosszú önfeledt ökörködés, amit a színészek mellett a néző is ugyanúgy élvezhet. 8/10 tehát a végeredmény, elsősorbana  fetrengős poénoknak (benzines locsolkodás, Stiller feje, stb.) köszönhetően.

Ha tetszett a kritika és szereted a filmeket, feltétlen kövesd be Totál Plán nevű filmes YouTube csatornámat!

Ha pedig napi filmes érdekességre vágysz, Instagramon is megtalálsz!

Címkék: kritika, 8/10, 00s