Kritika: Míg a jackpot el nem választ (What Happens in Vegas)

Nem voltak túl nagy elvárásaim Ashton Kutcher és Cameron Diaz legújabb romantikus vígjátékával kapcsolatban: ha az átlagos történet mellé néhány mosolygós jelenetet és tényleg nevetős poént kaptam volna, most teljesen meg lennék elégedve. A kívánságaimból azonban egyetlen mosolyt leszámítva semmi sem vált valóra. Mert Míg a jackpot el nem választ sajnos egy olyan mérhetetlen katasztrófa, amit csoda, hogy egyáltalán engedtek leforgatni.

Ha még valakinek ennyi nem lett volna elég, hogy eltántorítsam a filmtől, íme a sztori röviden: Jack, miután apja miatt elvesztette állását, jobb kedv reményében Vegasba utazik, ahol találkozik a szakításon túllévő Joy-jal. Együtt buliznak, összejönnek, összeházasodnak, másnap nyernek 3 milliót, a válás után osztozkodni akarnak, azonban a bíró ezt nem engedi, ezért fél évig együtt kell élniük jó házastársakként.

A hihetetlenül klisés történetet még csak-csak el tudtam volna viselni valahogy, ha normális poénokat is raknak a forgatókönyvbe, illetve ha nem ennek a két embernek a szerencsétlenkedését kellett volna végigszenvednem. A Jackpotot egyértelműen Diaz és Kutcher neve viszi el, ha más, kevésbe ismert színészekkel játszatták volna el szerepüket, a film az HBO Commedy dél körüli műsorsávjáról az életben nem mozdult volna el. Diaz, annak ellenére, hogy egész csinos, iszonyat idegesítő, Kutcher pedig szimplán jellegtelen. Természetesen a szerepük lett rettenetesre megírva, hiszen valószínűleg mindketten bevállaltak volna  meredekebb fordulatokat illetve poénokat, ami karakterüknek is minden bizonnyal jót tett volna.

A Jackpot igazi hollywoodi rom-kom: teljesen kiszámítható, nincs benne jó poén, iszonyat erőltetett, és már az elején tudjuk, hogy úgyis össze fognak jönni (ezt persze más filmek esetében is tudjuk, de azokon legalább néha nevetünk). Az utolsó fél óra igazi kínszenvedés, amit a tekerés csodájával lehetne orvosolni, azonban ha többen nézzük egyszerre a filmet, nem lehet ezzel a gyógymóddal élni. A két főszereplőn kívül pár ismertebb arc, mint pl. Treat Williams, a halálosan idegesítő Queen Latifah, illetve Avi a Blöffből is feltűnik néhány perc erejéig. A filmet persze ők sem mentik meg, a katasztrofális élmény így is garantált. A végső pontszámot illetően először 3/10-re gondoltam, de akárhányszor eszembe jut, hogy mekkora szar volt ez 90 perc, amit elpocsékoltam az életemből, ingerült leszek. 2/10, hiszen összességében semmivel sem volt jobb az I. e. 10000-nél.

Ha tetszett a kritika és szereted a filmeket, feltétlen kövesd be Totál Plán nevű filmes YouTube csatornámat!

Ha pedig napi filmes érdekességre vágysz, Instagramon is megtalálsz!

Címkék: kritika, 2/10, 00s