Batman v Superman Ultimate Cut kritika

batman.jpg

Ha Isten mindenható, akkor nem lehet kizárólag csak jó. Ha viszont annyira jó, akkor nem lehet mindenható.

Mondja Lex Luthor Supermannek ördögi terve részeként, amely arra megy ki, hogy összeugrassza a két köpönyeges szuperhőst egymással. Történik mindez a rendezői változat 115. percénél, csaknem két óra szétmálló felvezetés után.

Pedig az alapötlet, a mögöttes filozófia, az isten-ember kérdéskör, meg kell hagyni, igazán ambiciózus. Csakhogy Snyder kezében szétfolyik a cselekmény, rengeteg időt töltünk a karakterekkel és motivációikkal, mégis felszínesen ismerjük meg csak őket. Sajnos nem érezni át Batman dühét, sem Superman kétségeit, pedig a film elég nagy hangsúlyt tesz a címbeli összecsapás megalapozására. Jesse Eisenberg ripacs Luthorja jócskán kilóg a karakter eddigi megtestesítői közül, a helyenként szórakoztató szociopata inkább hasonlít az Arkham Elmegyógyintézet néhány rabjára, mint Superman főellenségére.

28-batman-superman_w529_h352.jpg

Ben Affleck már jobban eltalálta a karaktert, de a film igazi ásza egyértelműen Wonder Woman. Gal Gadot megszemélyesítésében igencsak ígéretesnek tűnik a jövő nyáron debütáló WW kaland, aminek az előzetesét a Comic Conon mutatták be a nagyközönségnek.

A moziverzió nekem kimaradt, e háttértudás nélkül is állítom, a 3 órás bővített változat megterhelő élmény, nem is sikerült egyben végignéznem. Természetesen jócskán akadnak látványos jelenetek, beállítások, ám ettől még a végeredmény filmként - különösen Batman pálfordulása - nem könnyen emészthető, pláne a rajongóknak nem.

Ha tetszett a kritika és szereted a filmeket, feltétlen kövesd be Totál Plán nevű filmes YouTube csatornámat!

Ha pedig napi filmes érdekességre vágysz, Instagramon is megtalálsz!