Kis kedvencek titkos élete kritika

cover-secret.jpg

Vajon mit csinálhatnak háziállataink, miután munkába menet egyedül hagytuk őket otthon? 

Teszik fel a kérdést a Gru és a Minionok alkotói. Én inkább arra lennék kíváncsi, 

hogy miért kell 3-4 éves gyerekeket moziba vinni, amikor mindenki tudja, hogy nem bírnak végigülni másfél órát?

Folyamatosan mozgolódnak, hangosan kérdezősködnek, pisilniük kell. Ezzel persze nincs semmi gond, hiszen ez a viselkedés életkori sajátosság, és összességében bőven elviselhető a moziban. Az viszont kevésbe, ha egy kisgyerek ijedtében sírni kezd, és a szülő az istennek sem akarja kint megnyugtatni.

Merthogy, hiába a cuki állatok, a Kis kedvencek titkos élete is inkább az idősebb gyerekeknek és a felnőtteknek készült. A nagyszabású animációs filmeknél elengedhetetlen pörgős látványvilág most is megvan, és ezt bizony vizuálisan nehezen tudja feldolgozni egy óvodás. Bár sokan szarnak rá, de azért nem véletlen a 6-os karika a film előtt.

Rátérve kedvenceinkre, ahogy az érezhető volt, az előzetesekben rengeteg poént lelőttek, és a történet felfedésével a végkifejlet sem okozott meglepetést. Szomorú, hogy a két főhős, Max és újdonsült lakótársa, Duke karakteréért nem tudtam szorítani, így a kalandjuk végig közömbös volt számomra.

De szerencsére nem csak ketten szerepeltek a filmben, és a sokszor sablonos háziállatok nem egyszer okoztak derűs pillanatot nekem. Jó hír, hogy az előzetesben látottakon túl maradt még poén a maradék játékidőre. Igazából a Kis kedvencek titkos élete akkor működik, mikor az emberi tulajdonságokkal felruházott beszélő állatok valóban állatként viselkednek. Bevált humorforrás ez, gondoljunk csak az UP kutyáira, vagy Brianre a Family Guy-ból.

Mindent egybevetve szórakoztató időtöltés volt a Kis kedvencek titkos élete, bár az utóbbi idők két nagyszerű rajzfilmjét, az Agymanókat és a Zootopiát meg sem sikerül közelítenie. Persze ez nem is lehetett cél, hiszen a Minion alkotóról beszélünk, akik ezúttal sem tudták parlagon hagyni zöld teremtményeiket: ugyanis 5 perces, rendkívül fárasztó kisfilm vezette fel a Kedvencek kalandját.

Ha tetszett a kritika és szereted a filmeket, feltétlen kövesd be Totál Plán nevű filmes YouTube csatornámat!

Ha pedig napi filmes érdekességre vágysz, Instagramon is megtalálsz!