Sorozatajánló: Felhőtlen Philadelphia

Már október óta nézem a Comedy Centralt, a legtöbb sorozatba bele is kóstoltam, de egészen mostanáig kellett várnom, hogy egyértelműen kijelentessem, megtaláltam a kedvencemet a kínálatból. Ez nem más, mint a Felhőtlen Philadelphia, amiben négy fiatal mindennapjaival ismerkedhetünk meg, akik a Paddy's nevű ír kocsmát vezetik, inkább kevesebb sikerrel. Bár szinte minden idejüket egymással töltik, mégis kapcsolatukra nem igazán illik a barátság jelző. Ez elsősorban természetükkel magyarázható: mindegyik szélsőségesen egoista, másokkal szemben arrogáns, saját erkölcsösségüket fennhangon dicsérik, azonban pénzért és/vagy egy jó nőért egy pillanat alatt mindent latba dobnak. 50 dollárért vagy egy gyors dugásért, ha saját anyjukat nem is, de "barátaikét" szemrebbenés nélkül odaadnák.

Ez a banda. És hogy tudnak így élni? Bizony napról napra. Minden epizódban ők négyen keverednek valami bajba, amit természetesen gyors meggazdagodási terveik által idéznek elő. Tanulság? Az nincs, néha ugyan pórul járnak, de a következményekben általában saját erényességük bizonyítását vélik felfedezni. Mindemellett a politikai korrektség sem tartozik az előnyös tulajdonságaik közé, de azt hiszem ezen már meg sem lehet lepődni. Azon viszont annál inkább, hogy ez a mérhetetlen taplóság mennyire vicces tud lenni egy-egy 20 perces epizód keretében. A részek egymástól különállók, a legtöbb eseménynek nincs következménye, azonban néhány szál átível az évadokon (pl. a dögös pincérnő kálváriája). Nem csoda, hogy a történetek semennyire sem mondhatók reálisnak, de ez szintén javára válik a sorozatnak. A legtöbb részben pedig van valamilyen filmes utalás vagy paródia, ami szintén illik a Felhőtlen Philadelphia szellemiségéhez.

A négy főhőssel viselkedésük és tulajdonságaik miatt egy másodpercre sem lehet azonosulni, ami igen szokatlan, főleg a sitcom műfaján belül. Az egyedüli lány, Dee igazi önelégült ribanc, bátyja, Dennis pedig a férfi megtestesítője. A másik oldalon Charlie és Mac áll, akik teljes mértékben kimerítik a lúzer kategóriát. A második évadban Dennis és Dee apjaként Danny De Vito is csatlakozott, jelenléte azt hiszem mindent elárul a sorozatról. Amúgy a négy karakter kitűnően működik egymás mellet: bármilyen párosításban élvezetesek, nem úgy mint mondjuk a Jóbarátokban Rachel-Chandler vagy a Phoebe-Ross duó.

Ennél többet nem is fűznék a Felhőtlen Philadelphiához. A Comedy Central hétfőtől csütörtökig 21.30-kor játssza az aktuális részeket (jelenleg a harmadik évad elejét), szóval mindenképpen érdemes belenézni.

Ha tetszett a cikk és szereted a filmeket, feltétlen kövesd be Totál Plán nevű filmes YouTube csatornámat!

Ha pedig napi filmes érdekességre vágysz, Instagramon is megtalálsz!

Címkék: ajánló, sorozat, 10/10, 00s