Pár filmről röviden #2

Itt az újabb hatosfogat, lehet bólogatni vagy vitatkozni!

Közellenségek (Public Enemies)

Michael Mann a romantikus gengszterszimbólumról készített érdektelen filmet, amit követően semmivel sem leszünk okosabbak. Ugyan mindenből kapunk egy kis ízelítőt (szerelmi szál, a főszereplő motívációi, a nyomozóval való párharca), de a legjobb pillanatokat is elnyomja a házivideó-jellegű kézikamera, ami talán reálisabban mutatja az eseményeket, de sajnos élvezhetetlen. Ahogy nagyjából a film is. Igen nagy csalódás, 4/10.

Harry Potter és a félvér herceg

Szórakoztató, de semmi emlékezeteset nem nyújtó Potter epizód. Valamivel jobb, mint az ötödik rész, de meg sem közelíti a második-harmadik színvonalát. 6/10

Becstelen brigantyk (Inglourious Basterds)

Once upon a time in the Nazi occupied France. Aki ezek után a hitelességet és a komolyságot kéri számon, gondolkozzon el egy kicsit. A Brigantyk ugyanis az év egyik legjobb filmje, az utóbbi idők legeltaláltabb karakterével, a nyelvzseni Hans Landával. Sokszor izgalmas és feszült, ám még többször humoros második világháborús alkotás Tarantinótól. Szinte tökéletes, 9/10.

Gamer

Számtalan filmből összeollózott alkotás, ami szórakoztatóan indul, de folyamatosan válik egyre rosszabbá, hogy végül az év legnevetségesebb befejezésébe torkolljon. A Sims ötlet tetszett, de az utolsó fél óra annyira pocsék volt, hogy 3/10-nél nem adhatok többet.

2012

Meglepően élvezetes katasztrófafilm, amiben ismét a hétköznapi emberek szemén keresztül látjuk a világvégét. A legnagyobb pirospont az eltalált karakterekért jár (különösen a ruszki csávó), és meglepő módon a rengeteg szereplő sorsát a nézők is megismerhetik. A forgatókönyv persze pár oldalas, és az összeomló épületek is fárasztóvá válnak egy idő után, de összességében tisztességes blockbuster, messze jobb a Knowingnál. 6/10

Zombieland

Jó ötleteket felvonultató, ám igencsak túlértékelt film egy meglepő cameóval és Woody Harrelson jutalomjátékával. 80 percnyi kikapcsolásra alkalmas, újranézésre már nem annyira. 7/10, mert jó hangulatban kapott el a film.

Címkék: 9/10, 6/10, 7/10, 4/10, 3/10