Az ember, aki mindent túlél

Legalább tíz epizód megtekintése után bátram jelenthetem ki, hogy a Mythbusters után megtaláltam a második kedvenc műsoromat a Discovery Channel kínálatából. Ahogy azt a címből már lehet sejteni, ez nem más, mint az Ultimate Survival az ex-desszantos Bear Grylls-szel. A sorozat lényege, hogy ezt a rengeteg tapasztalattal rendelkező pacákot kirakják valami kietlen vidéken, távol bármiféle civilizációtól, és egy kamera segítségével megmutatják, hogy hogyan szabadul ki a nem embernek való vidékekről.


Így megy a forgatás

A néző a 45 percből megtudhatja, hogy minimális felszereléssel (pengeéles kés, kulacs, túrabakancs, -40 fokig hőálló kabát itt alap) mit tud kezdeni mondjuk a Szaharában, a Sziklás-hegységben vagy Szibériában. Sok vád érte Grylls-t és csapatát, hogy a műsornak semmi köze a valósághoz, csomó jelenet megrendezett, egy óra sétálás után pedig a közelben lévő luxusszálloda jakuzziában szürcsölik a pezsgőt és zabálják a kaviárt. Oké, valószínű, hogy a szabad ég alatt töltött éjszakák egy 5 perces felvétel erejéig tartanak, és 80 km-es távolságokat sem gyalogolnak le, de az tény, hogy ha a csávónak olyanja van, beleugrik a jeges vízbe, vagy a mocsárban egy víznyelőbe. Emelett elpusztult állatok különböző szerveit is (pofavágásokkal kísérve) elfogyasztja: egy bivaly szemgolyóját rágcsálni, vérét megkóstolni, vagy egy teve belei közt lévő vízből inni számára nem jelent különösebb gondot.


Fincsi, mi?

Emellett lélegzetállító tájakat ismerhetünk meg, tűzgyújtási praktikákat leshetünk el, és még számos érdekes infromációhoz juthatunk. A nyilvánvaló kamuk és a kicsit kommersz stílus ellenére az Ultimate Survival egy kicseszett szórakoztató műsor, szóval minedenkinek csak ajánlani tudom, baráti összejövetelekkor az egyes epizódokból való idézgetés pedig garantált.

Címkék: ajánló, tv, 9/10